Hoe gaat het toch met… Dennis van der Kamp

Dennis van der Kamp over zijn werk bij Rembrandt Fusies & Overnames

Op maandag 26 september kreeg ik het telefoontje dat ik aan de slag kon als consultant bij Rembrandt Fusies & Overnames en nog geen week later zat ik al op het kantoor in Rotterdam. Terugkijkend past dit goed bij de snelle ontwikkeling die ik in mijn eerste maanden bij Rembrandt heb doorgemaakt.

Als consultant werk je samen met een van de projectleiders van Rembrandt aan uiteenlopende projecten, variërend van de verkoop van een familieonderneming tot een fusie tussen internationale partijen. Rembrandt richt zich met name op het MKB segment, waarbinnen wij marktleider zijn en jaarlijks meer dan 50 transacties succesvol afronden.

Vanaf het eerste begin draai je als een projectmedewerker volledig mee bij projecten, ga je naar prospectgesprekken, onderhoud je de contacten met klanten of voer je bijvoorbeeld indicatieve waardebepalingen uit. Bij Rembrandt krijg je alle ruimte om snel te groeien en veel te leren waarbij het tempo grotendeels door jezelf wordt bepaald. Natuurlijk werk je altijd nauw samen met de betrokken projectleider, maar veel van de werkzaamheden worden door de consultant uitgevoerd waarbij je al veel verantwoordelijkheid krijgt. Hierdoor is het werken bij Rembrandt vanaf dag één al een uitdaging.

Dat je bij Rembrandt vanaf het begin volledig meedraait, blijkt wel uit het feit dat ik al bij 16 projecten betrokken ben, waarvan één project zeer waarschijnlijk zal leiden tot één van de grootste transacties die Rembrandt ooit gedaan heeft en waarbij we in contact zijn met grote internationale spelers. Dit geeft ook meteen de grote diversiteit van de projecten aan waarmee je in aanraking komt, of het nou een kleine dienstverlener is of een grote handelsmaatschappij, ieder project is anders waardoor geen dag hetzelfde is en dat is wat dit werk zo leuk, enerverend en interessant maakt.

Hierbij ga ik bijna voorbij aan misschien wel het belangrijkste; de geweldige werksfeer bij Rembrandt. Hoewel professionaliteit natuurlijk enorm belangrijk is, is er altijd ruimte voor humor en gezelligheid. Daarnaast is Rembrandt heel betrokken bij alle medewerkers waardoor het een hele plezierige organisatie is om voor te werken waar ik me direct thuis voelde.

Verschenen in De Duplomaat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>