Voorstelronde bestuur

Geplaatst door

Het nieuwe bestuur is inmiddels een aantal maanden bezig en voor wie ons nog niet heeft ontmoet, doen we hierbij een voorstelronde!

Laten we beginnen bij de Voorzitter; Lester (25). “Ik ben een rasechte Rotterdammert. Ondanks dat ik in het centrum ben opgegroeid, heb ik de stad pas echt leren kennen als student. Mijn studententijd kent vele hoogtepunten, maar de mooiste herinneringen heb ik opgedaan met mijn mede- mr.drs-studenten. Momenteel werk ik als technology consultant bij EY aan o.a. het ontwikkelen van software robots. Heel iets anders dan wat ik gestudeerd heb, maar wel iets waar ik al mijn energie in kwijt kan. Ik vind het heel vet te werken aan automatisering en bezig te zijn met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Tussendoor hockey ik met veel fanatisme en plezier!”

Van een ‘rasechte Rotterdammert’ gaan we over naar een bijna-Rotterdammert: Karsten (22, Secretaris): “Ik zou mij ook graag een rasechte Rotterdammert willen noemen, maar ik vind niet echt dat Vinex-wijk Nesselande echt telt. Dit ligt praktisch tussen de weilanden, toch valt het wel binnen gemeente Rotterdam. Inmiddels woon ik al een hele tijd in het pittoreske Liskwartier met drie leuke huisgenoten, allen In Duplo’ers en natuurlijk allen Ex Duplo’ers to be. Het hoogtepunt van mijn studietijd, ik heb er niet echt één. Ik zit ik te denken aan de Studiereis in Seoul, maar hoewel deze natuurlijk nog niet afgelopen is, telt mijn bestuursjaar ook zeker als hoogtepunt. En ook dit jaar vindt natuurlijk een studiereis plaats. Momenteel ben ik Secretaris bij Ex Duplo en ben ik Secretaris bij In Duplo en omdat ik altijd teveel tegelijkertijd wil doen ben ik ook bezig met mijn economiescriptie en wil ik dit jaar ook nog enkele B3 rechtenvakken doen. In mijn vrije tijd doe ik het liefste dingen met vrienden, lekker borrelen, maar ik ben ook een echte bordspellenfanaat (Risk, Kolonisten, you name it). Ik wielren ook wel eens hier en daar, maar ik ben wel een mooi weer-renner moet ik bekennen.”

Gelukkig is er nog enige variatie in de afkomst van het bestuur, want Nils (26, Penningmeester) is van origine een Westlander. “Ik ben aan de rand van de duinen opgegroeid in Monster. In 2011 ben ik begonnen aan het mr.drs.-programma. De volgende zes jaar studeren stonden bol van de mooie momenten, met niet in de laatste plaats de borrels, feesten en reizen van In Duplo. Ook de seizoenen zaalvoetbal met een team van mr.drs.-studenten mag in dit lijstje niet ontbreken. Sinds 2018 ben ik advocaat bij De Bok Roijers Gasseling Advocaten, waar ik mij bezig houd met ondernemingsrecht. Buiten werktijd fiets en hardloop ik graag.”

Voor de functie van Commissaris Rotterdam is wel weer een Rotterdammert gescout, want daarvoor is Luuk (24). “Wellicht ben ik niet helemaal objectief, maar ik ben groot fan van Rotterdam en van plan er nog jaren door te brengen. De laatste jaren van mijn studie ben ik actief geweest bij In Duplo, met als groot hoogtepunt de studiereizen naar Taipei en New York. Daarnaast ben ik op exchange geweest naar Istanbul in mijn bachelor en Jeruzalem in mijn master (want waarom één keer gaan als het ook twee keer kan?), waar ik goede herinneringen aan koester. Aan de mooie studietijd is voor mij onlangs een einde gekomen, na in augustus te zijn afgestudeerd. Vanaf november ben ik aan de slag gegaan bij KPMG als consultant voor de publieke sector, wat erg goed bevalt! Daarnaast houd ik van sporten (zoals squash, zaalvoetbal en af en toe fitness) en ben ik in de weekenden te vinden in café’s/bars in Rotterdam. Graag tot bij de volgende borrel!”

En als tegenhanger hebben we Hugo (25) aan boord als Commissaris Amsterdam. “Na te zijn opgegroeid in het relatief landelijke Aalsmeer, ben ik in 2012 begonnen aan het mr.drs.-programma in Rotterdam. Dit stond garant voor veel mooie momenten in de collegebanken, maar ook op borrels en inhousedagen. De mooiste herinneringen uit mijn studietijd koester ik echter niet aan de ‘allermooiste rotstad die er is’, maar aan de studiereizen, naar Rio de Janeiro en New York, en de actievenweekenden, naar Sneek en Breda. Helaas komt aan al het mooie een eind en ben ik in september 2019 als econoom begonnen bij de Vereniging van Effectenbezitters, waar ik mij met name verdiep in de corporate governance van beursgenoteerde bedrijven. In mijn vrije tijd ben ik met mooi weer op het water of de fiets te vinden, of lees ik een boek.”