Hoe is het nu met: Rick Buter

Geplaatst door

Even voorstellen … Mijn naam is Rick Buter. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn vriendin Anita (ook oud mr. drs.-student) met veel plezier in het noorden van Rotterdam. In 2015 heb ik de master International Economics afgerond. Na een tussenjaar ben ik vervolgens in 2017 afgestudeerd in Ondernemingsrecht.

Waar ben je momenteel werkzaam en wat doe je daar?

Momenteel ben ik bijna drie jaar werkzaam bij managementbureau Boer & Croon. Als Young Executive heb ik in de afgelopen jaren verschillende opdrachten gedaan op het snijvlak van strategie en implementatie, bij zowel private als publieke organisaties. Mijn werkzaamheden variëren van het geven van organisatieadvies en projectmanagement tot het tijdelijk aansturen van een team. Naast mijn opdrachten volg ik met een vaste groep collega’s een management ontwikkelprogramma.

Hoe ziet jouw werk er momenteel uit in deze corona tijden? Wat vind je positief aan de veranderingen en wat minder?

Het verplicht thuiswerken vanwege COVID-19 scheelt mij een hoop reis- en overnachtingstijd, wat maakt dat mijn leven meer in balans is. Mijn huis en wijk zijn nog meer als thuis gaan voelen door de vele werkuren aan de eetkamertafel die ik afwissel met zeer welkome lunchwandelingen. Tegelijkertijd mis ik de persoonlijke interacties en dynamiek die ik gewend was in mijn werk. 

Hoe kijk je terug op je studententijd en wat heb je meegenomen?

Ik kijk terug op een hele mooie periode die ik voor geen goud had willen missen: veel afwisselende activiteiten, vrijheid om je eigen agenda te bepalen en nieuwe ervaringen in overvloed. De combinatie van economie & rechten maakte het studeren voor mij inhoudelijk interessant en uitdagend. Als mr.drs.-student leer je de denkwereld van zowel een econoom als een jurist te begrijpen. Het inzicht dat verschillende vakgebieden elkaar kunnen verrijken, terwijl het zeker geen automatisme is dat experts uit verschillende vakgebieden elkaar begrijpen, heeft mij tot dusver enorm geholpen in mijn werk.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je eerste werkjaren?

Een belangrijke les uit mijn eerste werkjaren is dat situaties, mensen en organisaties niet altijd in modellen, procedures of regels te vatten zijn. Het complexe gedrag van mensen maakt de praktijk van mijn werk vaak weerbarstiger dan de theorie. Dit daagt mij uit om ook mijn eigen gedrag en aanpak continue bij te stellen om pragmatische oplossingen te vinden voor de klant.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Ik heb geen vastomlijnd beeld over waar ik mijzelf over 5 jaar zie. Enerzijds kenmerkt dit de generalist in mij. Anderzijds geloof ik er ook in dat de juiste dingen vanzelf op je pad komen wanneer je doet wat je leuk en uitdagend vindt. Ik wil mijzelf in ieder geval verder ontwikkelen in het brede werkveld van management. Voor mij staat inmiddels wel vast dat dit een vak apart is waarin ik voorlopig nog niet uitgeleerd ben. Daarbij lijkt het me interessant om meer met business development te gaan doen, het creëren en doorontwikkelen van nieuwe concepten en samenwerkingen. Ook lijkt het me gaaf om nog eens een periode in het buitenland te werken. Kortom, aan ideeën geen gebrek.

Aan wie geef je de ‘hoe is het nu met’ door?

Ik geef ‘m door aan Kimberley van den Bergen. Het is alweer even geleden dat we samenwerkten (bij Ecorys) en ik ben benieuwd hoe het nu met haar gaat.