Hoe is het nu met: Emelie Walraven

Geplaatst door

Even voorstellen: Mijn naam is Emelie, 28 jaar en in 2016 afgestudeerd in Financieel Recht en International Economics. Na een prachtige studententijd, met als een van de hoogtepunten het bestuursjaar bij In Duplo, ga ik al ruim vier jaar als burger door het leven. Ik woon nog altijd met veel plezier in Rotterdam, loop regelmatig een rondje Kralingse plas of ben te vinden op een van de vele terrassen (die bij de Oude Haven horen).

Waar ben je momenteel werkzaam en wat doe je daar? Ik werk als Consultant bij SeederDeBoer, een middelgroot adviesbureau in Amsterdam. Als Consultant help ik organisaties bij het realiseren van complexe transformaties om organisaties op die manier te laten groeien en excelleren.

In welk werkveld dacht je tijdens je studie te eindigen en hoe verschilt dat met je huidige sector? Ik ben altijd breed geïnteresseerd geweest en nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Zo ook bij het maken van mijn studiekeuze, van decentrale loting Tandheelkunde, tot Bouwkunde in Delft, ik heb alles overwogen. Ik koos uiteindelijk voor Rotterdam, en kwam er snel achter dat ik geen carrière als advocaat ambieerde. In de consultancy vond ik een plek voor mijn brede interesse.

Hoe kijk je terug op je studententijd en wat heb je meegenomen? Als 17-jarig meisje naar de grote stad was een groot spannend avontuur waar ik volop van heb genoten. Kennis op doen in de collegebanken, het sluiten van vriendschappen voor het leven bij Laurentius en In Duplo en het ontmoeten van de liefde van je leven, wat wil je nog meer?! Ik heb geleerd op mijn eigen benen te staan en assertiviteit en lef te tonen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je eerste werkjaren? Dat je nooit bent uitgeleerd. Vier diploma’s op zak, daarna begint het leren pas écht. In het traineeship van SeederDeBoer ontwikkel je jezelf tot organisatieadviseur met een duidelijke focus op jou als persoon en als professional. Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn valkuilen? En waar word ik nou echt gelukkig van? Pas als ik mijzelf goed ken, kan ik een ander helpen.

Waar zie je jezelf over 5 jaar? Ik verwacht dat ik nog steeds als Consultant door het leven ga om steeds weer in een nieuwe organisatie te duiken, hopelijk vanuit mijn fijne thuishaven bij SeederDeBoer. Ik ben overigens wel een aantal maanden op reis geweest, zo’n sabbatical om je leven op een andere manier te verrijken lijkt mij fantastisch!

Zien we jou op de volgende Ex Duplo borrel? Volgens mij hebben we die net achter de rug?!

Klopt! Graag tot de volgende! 🙂