Hoe is het nu met: William Ponsteen

Geplaatst door

Nu iedereen alweer twee maanden met ‘social distancing’ te maken heeft, is het een goed moment om een nieuwe rubriek af te trappen die ons weer wat dichter bij elkaar brengt. Vanaf vandaag starten we met de “hoe is het met?”. In deze serie vertellen alumni om de paar weken hoe het hun nu vergaat en hoe ze terugkijken op hun studententijd. Als eerste aan het woord: William Ponsteen!

Even voorstellen, wie ben je? “Gestart in 2011, in een van de kleinste lichtingen van het mr.drs.-programma van de afgelopen 15 jaar, en afgestuurd in 2018 in Ondernemingsrecht & Financial Economics. Inmiddels ben ik 26 jaar en ook na de studiejaren woonachtig in Rotterdam. Veel van jullie zullen mij al kennen en anders stel ik mij graag voor. Mijn naam is William Ponsteen.”

Waar ben je momenteel werkzaam en wat doe je daar? “Sinds begin 2019 ben ik werkzaam bij Boer & Croon en zit ik in het Young Executive-programma. Als Young Executive lever ik oplossingen voor complexe organisatievraagstukken. Eigenlijk een consultant die niet alleen adviseert, maar daadwerkelijk ook verandering realiseert.”

“In mijn studiejaren heb ik altijd gedacht dacht ik ergens ging eindigen waar ik met name met mijn economische achtergrond aan de slag ging. Om dit nader te onderzoeken ben ik tijdens mijn studie stage gaan lopen bij De Brauw (Blackstone Westbroek). Ik kwam daar toen achter dat ik het juridische gedeelte in de praktijk ook erg interessant vond. Met als gevolg dat ik daar langer als studerend medewerker ben gebleven. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik minder gepassioneerd was voor het recht vergeleken met mijn collega’s en heb ik gekozen voor een werkveld waar ik het economische en het juridische kan combineren, de consultancy.”

Hoe kijk je terug op je studententijd en wat heb je meegenomen? “Wat een ongelofelijke tijd! Een tijd waarin ik mijzelf en veel mensen beter heb mogen leren kennen. Het bestuursjaar bij In Duplo was daarbij absoluut een van de hoogtepunten. Wat ik specifiek heb meegenomen is dat multidisciplinariteit van toegevoegde waarde is. Voor het oplossen van vraagstukken heb je meer dan één discipline nodig en het helpt als je zelf dat hebt ervaren en een dubbele achtergrond hebt, overigens erg actueel met de coronaproblematiek waar wij vandaag de dag mee te maken hebben.”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je eerste werkjaren? “Dat er nog ongelofelijk veel te leren valt na de studiejaren. Die, voor mij, zeven jaren op de universiteit waren ontzettend leerzaam maar er is nog zoveel meer waar je mee te maken krijgt om impact te kunnen maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je te specialiseren in een bepaald vakgebied of het sociale aspect om mensen te motiveren.”

Waar zie je jezelf over 5 jaar? “Goede vraag, ik schat in dat ik nog steeds in de consultancy zit en dan in complexere en extra uitdagende projecten. Wellicht over vijf jaar weer een ‘Hoe is het nu met’ artikel?”

Zien we jou op de volgende Ex Duplo borrel? “Daar ga ik wel vanuit ja! Gezien de huidige omstandigheden erg benieuwd waar en wanneer dit gaat zijn, hopelijk snel.”


Aan wie geef je de hoe is het nu met door? “Ik geef deze door aan Nikki Speklé.”