Hoe is het nu met: Nikki Speklé

Geplaatst door

Even voorstellen: “Mijn naam is Nikki Speklé, 24 jaar oud. Ik ben in 2013 begonnen met het Mr.Drs.-programma en heb gekozen voor de masters International Economics en Legal Theory, waarin ik in 2019 afstudeerde. Als geboren en getogen Rotterdammer woon ik nog steeds in deze prachtige stad.”

Waar ben je momenteel werkzaam en wat doe je daar? “Sinds januari ben ik Associate bij de Boston Consulting Group. Hier werk ik aan strategie- en implementatieprojecten. Tot nu toe heb ik vooral gefocust op financiële instellingen en de publieke sector (vrij verschillende dynamiek, kan ik je vertellen!)”

Mijn keuze voor het Mr.Drs.-programma was destijds vooral een anti-keuze; omdat ik zo veel dingen leuk vond, koos ik maar voor twee studies die óók nog eens beide erg breed waren. Ik had dus nog niet zo’n helder toekomstbeeld. Pogingen om mijn interesses wat meer te kanaliseren leidden mij langs student-assistentschappen, advocatenkantoren, economische consultancy én BCG.

Na mijn stage bij BCG (2017) was de keuze snel gemaakt – omdat je in verschillend sectoren werkt, is dit is dé perfecte baan voor mensen die alles leuk en interessant vinden!”

Hoe kijk je terug op je studententijd en wat heb je meegenomen? “Onvergetelijk! Ik denk dat je in geen enkele andere tijd in je leven zó veel nieuwe mensen leert kennen en indrukken opdoet als tijdens je studententijd. Ik heb een deel van mijn beste vrienden én mijn geliefde leren kennen op de campus – de EUR zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben ?

Wat ik voornamelijk heb meegenomen uit mijn studies is het vermogen op kritisch na te denken over de wereld om mij heen en dat ook helder onderbouwd onder woorden te brengen. In deze turbulente tijden (and aren’t they all?) is dat erg belangrijk, denk ik. (En goede planning skills – dat moet wel als je studies, werk, extra-curriculaire activiteiten én een leven wilt combineren!)”

“Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je eerste werkjaren?” Ik heb er nog maar vijf maanden opzitten, maar wat ik tot nu toe heb geleerd is dat het niet altijd nodig is om alles direct tot de bodem uit te zoeken. In onze studies zijn we dat wel gewend (P-waarde tot 5 decimalen nauwkeurig, anyone?). In mijn werk heb ik geleerd dat je door snel tot eerste high-level inzichten te komen, erg veel waarde kunt toevoegen. Hier moest ik in het begin nog wel erg aan wennen, maar ik krijg het steeds beter onder de knie.

Waar zie je jezelf over 5 jaar? “In een positie waar ik een positieve maatschappelijke impact kan maken – bijvoorbeeld door te specialiseren in publieke sector/social impact projecten bij BCG. Er zijn echter meerdere wegen naar Rome (als de grenzen weer open zijn), dus de details blijf ik jullie (en mijzelf) nog even verschuldigd.“

Zien we jou op de volgende Ex Duplo borrel? “Zodra de omstandigheden het weer toelaten – zeker. Ik woon in Rotterdam en werk in Amsterdam, dus wat de locatie ook wordt: count me in!”

Aan wie geef je de hoe is het nu met door? “Aan Elian Killeen – ben benieuwd hoe het werkende leven jou vergaat.”