Hoe is het nu met: Dionne van Ommen

Geplaatst door

Mijn naam is Dionne van Ommen, ik ben 26 jaar oud en in 2018 afgestudeerd. Ik heb de masters Urban, Port and Transport Economics en Commercial and Company Law gevolgd. Ook ik woon nog steeds in Rotterdam en ben niet van plan hier snel verandering in te brengen.  

Waar ben je momenteel werkzaam en wat doe je daar?
Ik volg het Young Professional Program bij Venturn in Rotterdam. Dat houdt in dat ik gedetacheerd zit bij verschillende bedrijven in de logistieke en maritieme sector. Van daaruit zit ik op dit moment op een opdracht voor de ontwikkeling van een applicatie om de containerbinnenvaart integraal en geautomatiseerd te plannen in de Rotterdamse haven.

Hoe ziet jouw werk er momenteel uit in deze corona tijden? Wat vind je positief aan de veranderingen en wat minder? 
In mijn huidige opdracht is 5 dagen thuiswerken goed mogelijk en dat is sinds de meest recente aanscherping van de maatregelen de standaard geworden. In de zomer zat ik nog op een 50/50 verdeling tussen kantoor en thuiswerken. Die verdeling mocht van mij wel blijven. Het is fijn om meer avond te hebben doordat de reistijd wegvalt maar toch mis ik echt contact met collega’s en klanten. Wel ben ik positief verrast wat voor creatieve oplossingen er gevonden worden om contact met collega’s te behouden en trainingen door te laten gaan.     

Hoe kijk je terug op je studententijd en wat heb je meegenomen? 
Ik kijk met veel plezier terug op mijn studententijd. Ik heb toffe dingen mogen leren, organiseren en meemaken op de Uni en bij In Duplo. Wat ik heb meegenomen uit mijn studententijd is hoe leuk hard werken kan zijn als je het met een fijne groep mensen doet.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je eerste werkjaren? 
Dat het niet erg is als je eerste baan of opdracht niet meteen de juiste plek is. Natuurlijk is het werkende leven in het algemeen wennen na alle vrijheid die er in het studentenleven was, maar ook in werk heb je de vrijheid om iets te vinden wat je leuk vindt om te doen en waar je genoeg nieuwe dingen kan leren.

Waar zie je jezelf over 5 jaar? 
Ik heb net een huis in Rotterdam gekocht dus ik hoop daar de komende jaren te blijven wonen. Qua carrière bevalt de sector me erg goed maar de rol is nog niet bepaald. Eerst maar eens wat meer opdrachten doen om erachter te komen wat bij me past en dan zien we het wel.

Zien we jou op de volgende Ex Duplo borrel? 
Ja, zodra het live mogelijk is en er weer wat meer mensen bij elkaar kunnen komen lijkt het me heel leuk om weer bij te praten.

Aan wie geef je de ‘hoe is het nu met’ door? 
Ik geef hem door aan Rick Buter. Hij heeft al wat meer jaren werkervaring en ik ben wel benieuwd hoe het met hem gaat.