Hoe is het nu met: Dexter Voskamp

Geplaatst door

Even voorstellen: Mijn naam is Dexter Voskamp, ik ben 27 jaar oud en in 2019 ben ik afgestudeerd met de masters Economics of Management and Organisations en Ondernemingsrecht. Ik ben onlangs verhuisd en woon nu samen met mijn vriendin in het mooie Bergpolder in Rotterdam Noord.

Waar ben je momenteel werkzaam en wat doe je daar? Sinds 1 maart werk ik als consultant bij Rebel in Rotterdam. Ik ben onderdeel van een team dat zich niet bezighoudt met één specifieke sector, maar met economische analyses (bijv. maatschappelijke kosten-batenanalyses en business cases) en aanbestedingen in allerlei sectoren, altijd in het (semi-)publieke domein. Zo werk ik momenteel mee aan de nieuwe A16 in Rotterdam, doen we een MKBA van een gefaciliteerde zorgverzekering voor mensen met een minimuminkomen (de Gemeentepolis) en zijn we een voorstel aan het schrijven voor een nieuw familiepark gefocust op de Nederlandse natuur.

Hoe ziet jouw werk er momenteel uit in deze corona tijden? Wat vind je positief aan de veranderingen en wat minder? Twee weken nadat ik was gestart sloot het kantoor vanwege de maatregelen. Ik kon dus weer terug naar hetzelfde kamertje waar ik in de periode daarvoor maanden heb zitten ploeteren aan twee masterscripties. Dat was natuurlijk geen feest. Gelukkig heb ik in de tussentijd wel weer een flink aantal dagen op kantoor kunnen doorbrengen, waardoor ik toch goed de aansluiting bij mijn collega’s heb kunnen vinden. Ook nu de coronasituatie weer wat slechter is kan ik gelukkig nog wel af en toe naar kantoor, wat de sleur van het thuiswerken een beetje doorbreekt. Verder gaan vrijwel alle gesprekken met de klant via Microsoft Teams. Ik kijk dan ook rijkhalzend uit naar mijn eerste échte klantafspraak, want dat is er tot op heden nog niet van gekomen.

Hoe kijk je terug op je studententijd en wat heb je meegenomen? Het was echt geweldig. Je bent eigenlijk continu druk met leuke dingen zoals feestjes, studiereizen en borrels, en daarnaast studeer je dan ook nog een beetje. Veel van mijn vrienden heb ik in de studententijd ontmoet en ik heb onvergetelijke herinneringen gemaakt. Het is super cliché, maar wanneer je een fulltime baan hebt realiseer je je pas hoeveel vrije tijd je eigenlijk had. Als je nu een keer op donderdag tot laat in de kroeg staat, dan ben je de volgende dag meteen de pineut. Tenminste, dat denk ik, want vanwege corona is dat nog nooit gebeurd.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je eerste werkjaren? Ik werk nu pas 7 maanden bij Rebel en wat me vooral opvalt is dat je na de studie eigenlijk gewoon opnieuw begint met leren. Je denkt dat je heel wat kennis hebt opgebouwd in die 8 jaar studie (ja, het mocht even duren) en dat is natuurlijk ook wel zo, maar in de praktijk heb je hele andere skills en kennis nodig. Daarnaast leer ik steeds meer om los te laten om alles tot in de puntjes te willen uitzoeken. Vaak is dat helemaal niet nodig.

Waar zie je jezelf over 5 jaar? Consultancy bevalt me voorlopig erg goed, dus ik denk nog steeds in hetzelfde vakgebied. Mogelijk met een koophuis, hopelijk nog steeds in Rotterdam en hopelijk nog steeds met dezelfde vriendin. Ik wil ook ergens in de komende paar jaar nog een lange reis maken; gewoon een half jaar weg. Misschien is 5 jaar vanaf nu daar wel een mooi moment voor. In dat geval vindt je me ergens op een tropisch eiland met een cocktail in de hand.

Zien we jou op de volgende Ex Duplo borrel? Als jullie nou even zorgen dat die weer is toegestaan, dan ben ik er zeker bij!

Aan wie geef je de ‘hoe is het nu met’ door? Ik geef hem door aan Dionne van Ommen. Tijd niet gesproken, dus ik ben benieuwd hoe het haar nu vergaat!